Skříňky pro venkovní kočičky

Staré skříňky používáme jako přístřešky na jídlo pro plaché kočičky žijící na ulici, aby jim do misek nepršelo, v zimě nepadal sníh a jídlo tak rychle nezmrzlo. Některé skříňky kočky využívají také jako boudičky, ve kterých mají seno a slouží jim jako suché a relativně teplé pelíšky na přespání. Věnované skříňky by měli být ideálně širší a nižší, třeba z kuchyňské linky, případně z nábytkové stěny. Upravíme je podle potřeby, vyřízneme dvířka, na zimu zateplíme polystyrénem (toho máme před zimou většinou také nedostatek). Skříňky se ve venkovním prostředí rychle rozkládají, rozklíží se a rozpadnou i přes případnou izolaci, vlhkost udělá své, takže je musíme obvykle po dvou, třech letech vyměňovat.

Někdy se nám sejde skříněk víc, ale bereme je i do zásoby. Máte-li proto nějakou šikovnou skříňku, která by jinak skončila na smetišti, zkuste nás nejprve kontaktovat, zda by ještě neposloužila venkovním kočičkám.
Prosíme, obracejte se přímo na Janu Kolovratníkovou, která má venkovní kočičky na starosti: tel. č.: 739 551 235, email: depozitum.dasenka@seznam.cz.
Děkujeme!


Fotografie      Fotografie

Fotografie      Fotografie

Fotografie










Útulek Dášenka, Liga na ochranu zvířat ČR, Lučany 627, Jablonec nad Nisou, tel: 483 300 208, mobil: 606 472 619.