Případ 30 psů ze Smržovky

18. 11. 2008
V současné době řešíme případ asi 30 psů žijících v nevyhovujích podmínkách u starého kravína ve Smržovce. Psi se mezi sebou nekontrolovatelně množí. Více se můžete dočíst a fotografie si prohlédnout v JABLONECKÉM DENÍKU.
O tom, jak případ pokračuje, budeme informovat po druhé kontrole, které by se měla zúčastnit Police ČR, Krajská veterinární správa, TV Nova a Tv Prima.


21. 11. 2008
Majitelka zvířat nám zdělila, že je radikálně proti kastraci, v tuto chvíli má 28 psů. Hrozí zde další nakřížení, jenže to si majitelka nechce připustit. Podmínky ve kterých zvířata žijí se nám rozhodně nelíbí, ale k odebrání to bohužel není. Podle našeho názoru je to časovaná bomba. Budeme případ neustále sledovat.

Článek v JABLONECKÉM DENÍKU.

Reportáž v ČT 24 a přepis reportáže.



14. 7. 2009
Proběhla opětovná kontrola, na kterou jsme již nebyli přizváni. Podařilo se nám zjistit, že podle této kontroly jsou psi ve výborném stavu, krajská veterinární správa nemá k chovu žádné výhrady. Počet psů se podařilo udržet na původních dvaceti osmi, narodilo se pouze pět štěňat, která byla umístěna k novým majitelům. Případ budeme přesto nadále sledovat.





Fotografická rekonstrukce

Foto:Jablonecký deník
















Útulek Dášenka, Liga na ochranu zvířat ČR, Lučany 627, Jablonec nad Nisou, tel: 483 300 208, mobil: 606 472 619.